Everbio ⋅ comenzi@everbio.ro ⋅ 0257/218404

Canah Seminte decorticate de canepa BIO 300g

CANAH

Canah Seminte decorticate de canepa BIO 300g

Produse Fara Gluten, Seminte, Nuci, Superalimente

31 lei

Pretul include TVA

in stoc Alegeti cantitatea

Pentru comenzi mai mari de 250 lei transportul e gratuit!

Brand

Produs Eco
produs eco

EAN code: 6423036000402

Ingrediente: seminte decorticate de canepa*

*Provine din agricultura ecologica


Seminţele decorticate de cânepă sunt surse naturale de nutrienţi esenţiali: proteină completă, acizi graşi polinesaturati Omega 6 şi Omega 3, fibre, vitamine şi minerale. 

Au un gust delicios, similar cu cel de nuca, textura moale, catifelată, sunt versatile în gastronomie. 

Aduc savoare oricărei reţete şi crează spaţiu pentru imaginaţie.


Beneficii

- Sursă importantă de proteină completă, ce conţine toţi aminoacizii esenţiali. În plus, proteina din seminţele de cânepă are o compoziţie specială, 65% proteină globulară numită edestina şi 35% albumina. Ambele sunt bogate în aminoacizi, sunt uşor de digerat şi absorbit de către corpul uman.

- Oferă o bogăţie de vitamine şi minerale şi un aport de fibre vegetale

- Seminţele de cânepă prezintă, în mod natural, un raport ideal pentru organismul uman de 3:1 între Omega 6 şi Omega 3. Acizii graşi alfa-linolenic (AAL, componentă Omega 3) şi linoleic (AL, componentă Omega 6) contribuie la menţinerea concentraţiilor normale ale colesterolului din sânge. Acizii graşi esenţiali sunt necesari şi dezvoltării şi creşterii normale a copiilor. Aceste efecte benefice sunt obținute la un consum zilnic de 2g de AAL şi de 10g de AL

- O porţie de 30g de seminţe de cânepă oferă 10g de proteină, 1,8g de fibre, 2g de acid alfa-linoleic (AAL), 8g de acid linoleic (AL) şi mai puţin de 1g de carbohidraţi.

- Seminţele de cânepăsunt o excelenţă sursă vegetală de proteine, consituind un posibil substituent pentru proteina de origine animală; jucând astfel un rol important în dietă vegetariană, vegană şi raw-vegană.

- Datorită faptului că nu au fost depistaţi alergeni în compoziţia seminţelor de cânepă şi a grijii cu care Canah face selecţia materiei prime, seminţele de cânepă decorticate sunt potrivite pentru persoanele care au intoleranţă la lactoză sau gluten şi pentru cei sensibili la alţi alergeni.


INFORMATII NUTRITIONALE / 100 ml (g)

Energie:kJ / kcal2781 / 664
Lipide:g48
    din care, acizi grasi saturati:g5.2
                 mononesaturati:g6.0
                 polinesaturati:g37
Carbohidrati:g3.1
      din care, zaharuri:g2.6
Proteine:g34
Fibre:g6
Sare:g0.03

Bogăţia de vitamine şi minerale din seminţele de cânepă cresc valoarea nutritivă a oricărui preparat în care acestea sunt adăugate. Da frâu liber creativităţii cu seminţele de cânepă. Include-le în prepararea snacks-urilor delicioase, presară-le peste salate sau paste, adaugă-le în reţeta ta preferată de prăjituri sau energizează-ţi dimineţile cu granola de cânepă, cu shakeuri din fructe şi legume cu adaos de seminţe de cânepă.

Cele mai delicioase preparate fără lactoză ce pot substitui lactatele (lapte, unturi şi chiar şi brânzeturi) pot fi pregătite din seminţe de cânepă decorticate.

Ele se pot consumă şi simple, ca gustare. Odată ce le-ai testat , este greu să rezişti gustului şi texturii untoase deosebit de plăcute.

Recomandăm 3 linguri (30g) de seminţe decorticate de cânepă zilnic. Dacă nu ai mai consumat până acum, poţi creşte cantitatea progresiv până la valoarea recomandată.