Everbio ⋅ comenzi@everbio.ro ⋅ 0257/218404

De ce să introduci cerealele integrale în dieta ta?

De ce să introduci cerealele integrale în dieta ta?

Cerealele sunt o sursă importantă de substanțe nutritive și este bine a fi consumate zilnic. Din varietatea de cereale existente pe piață, specialiștii recomandă includerea în alimentație a cerealelor integrale. Consumate în orice perioadă a zilei, acestea sunt mult mai benefice și sunt un partener de încredere în lupta cu diverse probleme ale organismului. Citește în continuare 7 motive pentru care ar trebui să incluzi cerealele integrale în alimentația ta zilnică:

Cerealele intregrale conțin mai mulți nutrienți

Cerealele integrale conțin întregul bob din cereale, adică toate cele 3 părți: tărâța (partea exterioară și tare), germenul (embrionul, care poate germina alte plante) și endospermul (care hrănește germenul). Acest lucru înseamnă că cerealele integrale păstrează toți componenții nutritivi, pe când produsele fabricate din făină albă, deși sunt mai pufoase, folosesc doar o parte din bobul de cereale, îndepărtând mai mult de jumătate din vitaminele B ale grâului, 90% din vitamina E și o mare parte a cantității de minerale și aproape toată fibra.

Cerealele integrale au mai multe fibre

Un alt motiv pentru care ar trebui să consumi cereale integrale este faptul că acestea au în  compoziție o cantitate numeroasă de fibre. Adulții au nevoie zilnic între 25-35 grame de fibre ce contribuie la îmbunătățirea digestiei, scăderea colesterolul, hrănirea microorganismele bune de la nivel intestinal, a microorganismelor implicate în imunitatea și în starea de bine a organismului.

Cerealele integrale te ajută în lupta cu kilogramele în plus

Cerealele integrale pot fi un aliat de încredere dacă vrei să slăbești. Consumate în orice perioadă a zilei, acestea îți vor oferi o senzație de plenitudine și sațietate. Astfel, vei simți nevoia de a mânca mai puțin și nu vei mai avea nevoie de gustări prea multe în timpul zilei. 

Cerealele integrale ajută la prevenirea diabetului

Există două motive pentru care cerealele integrale sunt benefice în prevenirea diabetului zaharat. În primul rând, datorită efectului benefic în lupta cu obezitatea care poate fi cauza diabetului. Fibrele pe care le conțin aceste cereale creează o barieră la nivel intestinal care contribuie la scăderea absorbției imediate a glucozei din intestin.  În al doilea rând, corpul capătă o sensibilitate îmbunătățită a corpului la insulină, datorită fitonutrienților cu acțiune directă la nivel celular.

Cerealele integrale contribuie la îmbunătățirea digestiei

Cerealele integrale contribuie la prevenirea constipației, a durerilor abdominale datorită conținutului ridicat de fibre. Prezența acidului lactic din cereale ajută la formarea și hrănirea bacteriilor bune din intestinul gros. 

Cerealele integrale luptă împotriva cancerului

Consumul de fibre poate reduce riscul apariției cancerului colorectal- acesta este rezultatul mai multor studii din domeniul medical. Datorită cantității ridicate de fibre din cerealele integrale are loc dezvoltarea florei de fermentație, iar acest lucru favorizează reducerea timpului de staționare al bolului fecal în intestinul gros. 

Cerealele integrale ajută la menținerea sănătății inimii

Studiile arată că un consum ridicat de cereale integrale în rândul adulților reduce cu 47% șansele de dezvoltare a bolilor cardiovasculare. Aceasta este cea mai întâlnită cauză de deces la nivel mondial, de aceea ar trebui să îi oferi organismului tău ajutor în prevenirea acestor probleme. 

Concluzia este că prin consumul de cereale, vei păstra o sănătate mai bună în timp ce te bucuri de un gust delicios. 

Share: