Everbio ⋅ comenzi@everbio.ro ⋅ 0257/218404

AMAIZIN BIO FOIȚE DE OREZ - un ingredient indispensabil în bucătăria Asiatică

AMAIZIN BIO FOIȚE DE OREZ - un ingredient indispensabil în bucătăria Asiatică

Vă invităm să descoperiți o rețetă specifică bucătăriei vietnameze, simplă și delicioasă, ideală pentru o gustare rapidă de prânz. Desigur, ne referim la  rulourile de vară vietnameze  pe care le puteți obține ușor cu AMAIZIN BIO FOIȚE DE OREZ păstrând astfel gustul tradițional unic și distinctiv. 

Rulourile de vară vietnameze prăjite sunt bine-cunoscute în întreaga lume, în timp ce rulourile de vara proaspete sunt un fel de mâncare celebru în sudul Vietnamului. Și mai sunt și altele... De la rulourile Pho (versiunea soră a tăițeilor Pho) la Banh Cuon sau Bo cuon la lot, toate sunt incredibil de delicioase. Se crede că unele feluri de mâncare, cum ar fi rulourile proaspete de vară sau popiah, provin din China, sunt apoi modificate pentru a se putea folosi ingredientele disponibile în Vietnam și pentru a se potrivi gusturilor localnicilor. Acestea devenind astfel cele apreciate mâncăruri din Vietnam și nu numai fiind îndrăgite de oamenii din întreaga lume.

În plus, secretul rulourilor din Vietnam constă în sosuri. Sosurile sunt făcute pe baza unor rețete tradiționale, din diverse materii prime și gusturi. Fiecare ruladă are propriul sos, de la "tương bần" din Nord, pastă de creveți, la "mam ca" din centru, "tuong hot" sau sosul de pește pur din sud, făcut din anșoa în regiunea Phu Quoc, sunt punctele forte ale ruladelor.

 Vă propunem azi o rețetă delicioasă de rulouri de vară vietnameze:

Ingrediente: 

- 8 foi de hârtie de orez/AMAIZIN BIO FOIȚE DE OREZ  

- 200 gr de paste de orez( tăiței de orez)

- 1 bol de verdețuri: spanac, rucola, mentă, coriandru, busuioc, etc. 

- 2 morcovi 

- 2 castraveți

- 1/2  varză roșie

- 10-12 creveţi gătiți 

- 10-12 fire de arpagic sau chives

 Ingrediente pentru sos: 

- sucul de la 1 lime

- 1 lingură de zahăr

- 1 lingură sos de pește 

- 2 linguri de apă 

- 1/2 linguriță de pastă de ardei iute

- 1/2  linguriță pastă de usturoi 

 Preparare: 

Pune un vas cu apă la fiert și adaugă pastele, până când apa atinge punctul de fierbere. Lasă-le să fiarbă 3 minute după care le scurgi bine şi le tai în dimensiuni de maxim 10 cm. Spală bine toate verdețurile și taie-le în fâșii, apoi amestecă-le bine între ele. Taie legumele in fâșii subțiri, apoi amestecă legumele cu verdeața.

Umezește un prosop de bucătărie și așază pe el prima foaie subțire de orez. Las-o să se hidrateze ușor de la prosopul umed. Apoi așază peste ea 1-2 linguri din amestecul de verdețuri și legume şi două sau trei jumătăți de crevete. Umezește marginile foii cu puțină apă, pentru a se lipi când va fi împachetată. Rulează foaia de orez și împacheteaz-o. Nu uita să adaugi în pachețel și un fir de arpagic. 

Mod de preparare sos: 

Rulourile de vară vietnameze sunt mai gustoase dacă sunt trecute printr-un sos delicios. Pentru a prepara sosul dulce-acrișor este necesar să amesteci toate ingredientele din lista de mai sus. Adaugă și apă, atât cât să obții un sos omogen. Rulourile de vară vietnameze  se vor servi imediat după ce au fost preparate. 

Poftă bună! 

Poți achiziționa cu ușurință AMAIZIN BIO FOIȚE DE OREZ  din shop-ul nostru online pe www.everbio.ro.


EVERBIO
 

www.everbio.ro

B-DUL REVOLUȚIEI NR. 42 

Arad

0257 218 404

 

Share: