Everbio ⋅ comenzi@everbio.ro ⋅ 0257/218404

100% natural

100% natural

În ultimii ani, din ce în ce mai multe persoane devin interesate de alimentele cu adevărat sănătoase. 


Dorința excesivă de a realiza profituri mari, concurența foarte ridicată din piața oamenilor de afaceri și lipsa de vigilență a autorităților au determinat apariția pe piața produselor alimentare a multor produse complet nesănătoase datorită conținutului de compuși chimici noi, dăunători organismului.

 

Cum alegem alimentele sănătoase?


Datorită multitudinii de campanii promoționale și a unor politici foarte agresive de marketing, caracteristice ultimilor 30-50 de ani, putem fi foarte derutați, în primul rând de terminologia utilizată în momentul de față.


În magazinele de specialitate întâlnim produse pe ambalajul cărora sunt inscripționate sintagme precum BIO, ORGANIC sau ECOLOGIC. Indiferent de acest lucru, oricare aliment care are inscripționat unul din cele trei cuvinte este foarte recomandat a fi consumat.

 

BIO, ORGANIC și ECOLOGIC înseamnă același lucru! 


Este recomandat să nu existe nici un fel de confuzie în această situație.


De ce trei denumiri diferite ale aceluiași lucru?


Una dintre explicații este următoarea: în anumite țări ale lumii, este folosită o anumită sintagmă, cu predilecție. 


Spre exemplu, în Spania, alimentele sănătoase sunt denumite ECO sau BIO, în Italia sunt denumite BIO, în Estonia ORGANIC, în România ECO, etc.


De ce ar trebui să alegem doar produse alimentare complet sănătoase?


Spre exemplu, în agricultura organică nu este sub nici un fel de formă acceptată folosirea hormonilor de creștere, nu sunt acceptate nici procedee nocive de iradiere specifică pentru a conserva alimentele mult mai eficient și nici procedee de inginerie genetică.


Modul de viață al animalelor este complet diferit și protejat de reguli foarte stricte. Orice aliment din categoria ECO, BIO sau ORGANIC, în mod obligatoriu trebuie să aibă un conținut ecologic de cel puțin 95%. 


Dacă toate condițiile impuse prin legile speciale nu sunt îndeplinite, produsele nu pot face parte din această categorie, sub nici un fel de formă, cel puțin pe teritoriul Comunității Europene.

 

Care sunt produsele alimentare în care putem avea 100% încredere?


Și în acest domeniu ne confruntăm cu o gamă exagerat de diversificată de produse în momentul de față. Nu putem, însă, avea încredere în orice produs care poartă marca BIO, ORGANIC sau ECO.


Pentru siguranță maximă pe ambalajul produselor respective, în mod obligatoriu trebuie să apară sintagma „Produs ecologic UE”. Această siglă nu este foarte recentă. A apărut pentru prima dată în urmă cu 10 ani. 


În afară de această sintagmă, este obligatorie, se asemenea, afișarea numărului de cod al instituției de control și date despre locul unde au fost cultivate sau crescute materiile prime principale ale produsului respectiv. 


Așadar, doar aceste alimente sunt 100% sigure și le puteți cumpăra cu încredere maximă. 


În concluzie, este recomandat să țineți cont de aceste lucruri deoarece, prețurile produselor alimentare naturale sunt foarte ridicate, indiferent dacă sunt îndeplinite cerințele prezentate mai sus. Investiția în produse naturale, fiind destul de costisitoare, este de preferat a fi făcută în cunoștință de cauză. 


Țineți cont de aceste recomandări pentru a vă alimenta 100% într-un mod sănătos, atât dumneavoastră cât și familia dumneavoastră.


Pentru o viață cât mai lungă și mai plăcută, o alimentație sănătoasă este obligatorie, în momentul de față.

 

Share: