Everbio ⋅ comenzi@everbio.ro ⋅ 0257/218404

Cum să-ți stimulezi sistemul imunitar consumând produse bio

Cum să-ți stimulezi sistemul imunitar consumând produse bio

Sistemul imunitar reprezintă principalul mijloc de apărare al organismului nostru împotriva a ceea ce se află în jur. Da, suntem înconjurați „de dăunători”, adică de „agenți patogeni” ce pot pătrunde oricând în organismul nostru făcând ravagii. Din fericire, de neutralizarea, eliminarea și distrugerea lor se ocupă sistemul imunitar, care reprezintă un ansamblu complex de celule și molecule specializate în protecția organismului nostru.

Cu toate acestea, foarte mulți factori pot inhiba sau chiar stimula imunitatea organismului. De exemplu, chiar și schimbările bruște și constante de temperatură pot avea un efect negativ când vine vorba de integritatea imunitară a unei persoane. Însă, de departe, un impact semnificativ îl are alimentația, care atât timp cât este una curată, echilibrată și complexă, poate să stimuleze foarte mult forța și activitatea sistemului imunitar. 

Cum poate alimentația să stimuleze sistemul imunitar?

În primul rând, este vorba despre a consuma suficiente calorii într-o zi și ca alimentația să fie cât mai variată, pentru a asigura aportul adecvat de macronutrienți și micronutrienți (vitamine, săruri minerale, compuși fitochimici) ai organismului. Spre exemplu, alimentația are un impact major asupra florei intestinale care reprezintă un factor important al sistemului imunitar. Atât timp cât aceasta este variată, bogată în compuși de origine vegetală, nu trebuie să îți faci griji.

Alimentația trebuie să fie bogată și în vitamine, deoarece, după cum bine se știe, vitamina C și D stimulează și susțin imunitatea organismului. Zincul, fierul, seleniul, calciul și potsaiu sunt microelemente care asigură integritatea celulară și posibilitatea organismului de a se adapta la diferite condiții de boală. Când un proces patologic se află în stadiu incipient, organismul are capacitatea de a mobiliza celule ale sistemului imunitar care pot opri dezvoltarea afecțiunii. 

De ce sunt produsele bio potrivite pentru stimularea sistemului imunitar? 

Produsele bio sunt printre cele mai bune când vine vorba de a-ți fortifica organismul. În primul rând, fructele și legumele clasice, dar și alte produse comerciale, sunt tratate cu foarte mulți compuși chimici care, dimpotrivă, ar putea duce la o stare de depreciere a organismului și ar putea avea un impact negativ asupra integrității sistemului imunitar. Nu doar că au un gust mult mai bun, dar produsele bio sunt curate și lipsite de substanțe toxice și dăunătoare.

Ce produse bio pot consuma pentru a-mi stimula imunitatea?

Există foarte multe produse bio pe care le poți consuma pentru a-ți stimula imunitatea. Probabil cel mai cunoscut este lăptișorul de matcă, extrem de hrănitor care are o mulțime de proprietăți dintre cele mai benefice (antibacteriene, antioxidante, antiinflamatorii), având în componență și o gamă variată de compuși precum lipide, săruri minerale, vitamine, compuși fitochimici ca polifenolii, și chiar proteine și aminoacizi esențiali, ce promovează integritatea celulară. 

Spirulina este un alt produs vegetal extrem de benefic pentru sănătatea organismului. Fructele de pădure, în special afinele și murele, conțin o gamă variată de vitamine, dar și antioxidanți care promovează sănătatea organismului. Fructele oleaginoase (nuci, caju, fistic, arahidele și migdalele) au o cantitate semnificativă de grăsimi sănătoase (grăsimi polinesaturate) ce asigură funcționarea normală a sistemului hormonal și integritatea membranelor celulare. 

 

Share: