Everbio ⋅ comenzi@everbio.ro ⋅ 0257/218404

4 moduri în care ne putem pregăti pentru toamnă

4 moduri în care ne putem pregăti pentru toamnă

Sezonul toamnei se apropie – temperaturile încep să scadă, frunzele copacilor încep să cadă, să își schimbe culoarea, iar în meniul restaurantelor și cafenelelor încep să apară arome specifice acestui sezon. Pumpkin Spice Latte îți sună cunoscut, nu? La nivel personal, este vorba despre tranziția de la anotimpul călduros la cel rece, iar organismul resimte imediat această schimbare. 

Descoperă 4 moduri în care ne putem pregăti optim pentru toamnă!

  1. Vitaminizarea este esențială

Deoarece toamna este un anotimp destul de răcoros, cu schimbări bruște de temperatură, uneori precipitații neașteptate, este foarte important să-ți pregătești organismul pentru aceste condiții exterioare. Vitaminizarea, adică asigurarea aportului adecvat de vitamine de care organismul are nevoie pentru a funcționa la capacitate maximă, este vitală pentru a evita situații neplăcute.

Alimente bogate în vitamine sunt, în general, fructele și legumele, în special cele oleaginoase. Spre exemplu, nucile și semințele de kia nu doar că înmagazinează o gamă variată de vitamine, dar conțin și acizi grași esențiali, sănătoși, precum și o cantitate mare de fibre vegetale. Înainte de a intra în sezonul rece, asigură-te că-ți poți lua, în orice moment, aportul adecvat de vitamine.

  1. Schimbă-ți garderoba

După cum îți dai seama, nu vei mai putea purta haine de primăvară sau vară. Toamna este sezonul ploverelor lungi, a jachetelor, a hainelor căptușite care să asigure confortul termic de care avem atât de multă nevoie. Pregătește-ți din timp garderoba, pentru a evita prețurile, pe cât este posibil, scumpirile evidente din timpul sezonului.

De asemenea, nu este necesar să-ți schimbi neapărat garderoba prin achiziționarea de articole vestimentare noi. Folosește-le pe cele vechi, de anul trecut, și așază-le corespunzător în dulapul în care îți păstrezi garderoba. Scoate-le în față, împăturește-le și optimizează-ți spațiul cât mai bine posibil, astfel încât să le poți găsi rapid atunci când vei avea nevoie de ele.

  1. Creează-ți atmosfera potrivită

Deși toamna este un anotimp rece, asta nu înseamnă că nu poate fi unul deosebit de plăcut. Poți fi în ton cu vremea de afară, astfel încât să nu o resimți într-un mod negativ, care să-ți provoace astenie, prin crearea celor mai bune condiții de confort în camera în care îți petreci cea mai mare parte a timpului avut la dispoziție.

Lumânările, bețișoarele parfumate, pot avea un impact extrem de pozitiv asupra stării generale resimțite. De asemenea, decorează-ți camera în stilul toamnei, dându-ți frâu liber imaginației și creativității. Cumpără-ți o pernă pufoasă, o pătură călduroasă, iar la sfârșitul zilei de lucru pune-ți filmul preferat sau citește o carte, și bucură-te de momente plăcute de relaxare și liniște.

  1. Fă-ți proviziile de ciocolată caldă și ceai

Toamna și iarna, anotimpurile cele mai reci ale anului, sunt cele mai potrivite când vine vorba de a bea ciocolată caldă și ceai. Așadar, fă-ți din timp stocuri, deoarece cu siguranță nu vei mai avea alt prilej să te bucuri de îmbrățișarea călduroasă a aromelor efervescente de ciocolată caldă și ceai. De fapt, asta dacă nu obișnuiești să le consumi și atunci când este cald afară.

Nu uita să-ți faci provizii ale fructelor tale preferate. Într-adevăr, nu vei mai găsi alternative proaspete ale unor fructe, însă asta nu înseamnă că nu poți opta pentru forma lor confiată, deshidratată. Le poți pune chiar și la congelator și dezgheța atunci când îți este poftă sau le folosești într-o anumită rețetă. Poate nu vor avea același gust, însă vor rezista fără probleme.

Odată cu venirea toamnei, este necesar ca spațiul căminului personal, intim, să devină mult mai călduros și confortabil, o oază de liniște unde te poți retrage la sfârșitul zilei. Implicit, trebuie să-ți faci provizii pentru iarnă, pentru a te bucura în continuare, în orice momente, de fructele, legumele, rețetele și alimentele tale preferate.

Share: