Everbio ⋅ comenzi@everbio.ro ⋅ 0257/218404

4 rețete de smoothie pe care trebuie să le încerci pentru un organism puternic

4 rețete de smoothie pe care trebuie să le încerci pentru un organism puternic

Smoothie-urile sunt bogate în vitamine, minerale și microelemente necesare pentru a asigura buna funcționare a organismului. Mai mult decât atât, sunt super delicioase și asigură un aport adecvat de micronutrienți și chiar macronutrienți (în special carbohidrați), pe lângă faptul că sunt ușor de pregătit. 

Descoperă 4 rețete de smoothie-uri care îți vor da surplusul zilnic de energie.

  1. Smoothie detoxifiant cu varză kale și chlorella

Chlorella este o altă ce conține o cantitate semnificativă de clorofilă, pe lângă alți compuși care asigură detoxifierea organismului. Fiind bogată în antioxidanți, compuși care luptă împotriva apariției inflamațiilor, chlorella este o plantă care se potrivește foarte bine diferitelor tipuri de smoothie. 

Ingrediente necesare:

  1. Frunze kale (ce pot fi înlocuite cu baby spanac);
  2. Banană (de preferat, înghețată);
  3. Ananas (cât mai proaspăt, dar poate fi folosit și cel din cutie);
  4. Lapte (sau apă) de migdale;
  5. O linguriță de pulbere de chlorella.

În ceea ce privește modul de preparare, se spală toate ingredientele și se adaugă în blender. Ulterior, se adaugă banana, laptele sau apa de migdale și chorella, iar apoi se mixează, la viteză cât mai mare, timp de cel puțin 2 minute.

  1. Smoothie cu spirulină

Spirulina reprezintă o alternativă foarte bună pentru consumul de cafea, deoarece are proprietăți energetice semnificative. De altfel, spirulina este compusul vegetal cu cea mai mare cantitate de proteine în compoziție (aproximativ 70-75%), pe lângă fier, extrem de important pentru a asigura oxigenarea sângelui.

Ingrediente necesare:

  1. O banană;
  2. Două-trei mere (mici);
  3. Ghimbir (după gust, jumătate de lingură);
  4. Spirulină pulbere (o linguriță);
  5. Sucul stors de la o lămâie;
  6. Apă sau lapte de cocos (care poate fi înlocuit și cu cel de migdale).

În ceea ce privește modul de preparare, ingredientele se spală cu atenție, se îndepărteacă cotorul și semințele merelor, apoi se adaugă în blender. Ulterior, în compoziție se adaugă și banana, zeama de la lămâie și laptele (sau apa) de cocos, iar apoi se mixează timp de 2-3 minute.

 

  1. Latte vegan cu ciocolată și maca (alternativă pentru vegani)

Maca are numeroase proprietăți benefice pentru organism, jucând un rol important în reglarea nivelului hormonal. Spre exemplu, proprietățile sale afrodisiace, naturale, sunt certificate de multe studii în domeniu. Este bogată în aminoacizi esențiali, proteine, ajutând la recuperarea mușchilor după perioade prelungite de efort.

Ingrediente necesare:

  1. Ciocolată neagră (în concentrație cât mai mare);
  2. Banană;
  3. Unt de arahide;
  4. Păstăi de vanilie (una-două);
  5. Lapte sau apă de migdale;
  6. O linguriță de cicoare (sau mai multe, după gust);
  7. O linguriță de pulbere de maca.

În ceea ce privește modul de preparare, acesta este ceva mai complex. Laptele, apa de migdale se adaugă într-o cratiță și se așază pe aragaz, la foc cât mai mic. Când începe să se încălzească, se adaugă ciocolata neagră, până se topește puțin, apoi păstaia de vanilie. Apoi se ia amestecul de pe aragaz, se scoate păstaia de vanilie, se lasă să se răcească puțin și se mixează în blender.

  1. Smoothie bogat în proteine cu granola și cu afine

Proteinele sunt alcătuite din aminoacizi. În mare parte, acești aminoacizi sunt sintetizați de către organism, însă există și o serie de aminocizi care necesită, în mod vital, aport alimentar. Produsele de origine animală sunt foarte diferite de cele de origine vegetală atunci când vine vorba de compoziția în aminoacizi. Mixul de pudre proteice vegetale este bogat în aminoacizi.

Ingrediente necesare pentru smoothie:

  1. O cană (sau jumătate) de afine;
  2. Sucul de la o lămâie stoarsă;
  3. Mentă (câteva frunzulițe);
  4. O banană (de preferat, înghețată);
  5. Câteva linguri (4-5) de pudră proteică vegetală;
  6. Lapte sau apă de migdale (sau soia, nuci, cocos).

Ingrediente necesare pentru granola:

  1. Fulgi de ovăz (o cană);
  2. O cană de semințe oleaginoase (alune, migdale, nuci, fistic);
  3. O cană de semințe (kia, in, susan);
  4. Două-trei lingurițe de ulei de cocos;
  5. Scorțișoară după gust.

Pentru smoothie, se adaugă fructele în blender și se mixează până se atinge consistența dorită, iar apoi se adaugă restul ingredientelor și se amestecă în continuare. Smoothie-ul se servește cu afine și granola. Pentru granola, ingredientele uscate se așază pe o tavă, iar apoi sunt învelite cu hârtie de copt (peste fulgi se adaugă uleiul, semințele, nucile, scorțișoara, apoi se amestecă). Ulterior, tava se introduce în cuptor pentru maximum 10 minute, până se rumenesc.

Share: