Everbio ⋅ comenzi@everbio.ro ⋅ 0257/218404

Produsele bio: de ce le-am alege?

Produsele bio: de ce le-am alege?

 

Deși popularitatea produselor bio a crescut în ultimii ani, cealaltă față a monedei, adică industria alimentară convențională, controlează, într-o proporție covârșitoare, domeniul alimentar. Însă una dintre cele mai bune modalități de a stimula vânzările și de a atrage cât mai mulți susținători ai agriculturii bio, ecologice, este aceea de a educa publicul în această direțcie.

Totuși, s-ar putea dovedi destul de complicat acest lucru, întrucât agricultura bio este deosebit de complexă. În cele din urmă, este vorba despre bunăstare și sănătate, despre dorința de a pune la dispoziția consumatorului alimente cât mai sănătoase, lipsite de compuși chimici care sunt consumați odată cu ingerarea produselor obținute prin tehnici convenționale de agricultură.

Descoperă doar câteva motive privitoare la de ce să alegi produsele bio!

  1. Sunt mult mai sănătoase și sigure

Produsele bio sunt mult mai sănătoase decât produsele obișnuite. Toate cercetările realizate asupra acestui aspect certifică faptul că, într-adevăr, produsele bio sunt mult mai sigure, deoarece sunt obținute prin tehnici de agricultură care nu utilizează substanțe chimice nocive, toxice, pesticide, erbicide, hormoni, ale căror consum este deosebit de periculos pentru sănătatea organismului nostru.

  1. Impactul scăzut asupra mediului

După cum am spus, cultivarea, îngrijirea și prelucrarea produselor bio nu presupune tehnici industriale specifice agriculturii în masă. Pentru îngrijirea recoltei se apelează la fertilizare naturală, utilizând îngrășământ natural și compost, la rotirea culturilor pentru a se evida bolile fitopatologice și dăunătorii. În cele din urmă, produsele obținute sunt cu etichetă curată, lipsite de hormoni și substanțe chimice stimulatoare de creștere.

  1. Sunt mult mai gustoase

Chiar dacă gustul este subiectiv, este puțin probabil ca un produs bio să aibă gust mai neplăcut decât același produs obținut în agricultura clasică. Alimentele organice nu conțin conservanți artificiali și, chiar dacă rezistă pe raftul magazinului mai puțin timp, ele sunt mult mai gustoase și aromate. De asemenea, conținutul în vitamine și minerale este mult mai mare, deoarece produsele au avut timp să crească în voie, fără a fi stimulate cu diferite tipuri de hormoni.

  1. Promovează agricultura sustenabilă

Agricultura sustenabilă, care să respecte necesitățile ecosistemului înconjurător, ar trebui adoptată cât mai curând. Practicile din domeniul agriculturii și zootehniei au un impact deosebit de violent asupra mediului înconjurător, pe când agricultura bio caută alternative optime pentru a oferi planetei timp să se regenereze și să-și recapete forțele. Prin nefolosirea substanțelor chimice este evitat impactul toxic pe care acestea îl asupra asupra solului. 

  1. Sunt mult mai hrănitoare

Este cert faptul că produsele bio sunt mult mai hrănitoare, deoarece conțin toți compușii pe care, în mod natural, îi conține un anumit aliment. Prin tehnicile de prelucrare presupuse de agricultura convențională, o mare parte din compușii unui produs sunt eliminați prin utilizarea compușilor chimici stimulatori de creștere. Spre exemplu, produsele bio conțin o cantitate mult mai mare de antioxidanți care promovează și asigură sănătatea organismului uman.

În cele din urmă, produsele bio nu reprezintă doar o alegere benefică pentru sănătatea noastră fizică, ci și pentru sănătatea mediului înconjurător. Este vorba despre a trăi în sinergie cu natura, nu despre a o exploata violent și fără măsură. Planeta Pământ este sigura despre care știm că poate asigura condițiile necesare pentru susținerea vieții – și doar una avem! Trebuie ca, încetul cu încetul, să adoptăm un comportament sustenabil, în concordanță cu nevoile naturii.

Share: