Everbio ⋅ comenzi@everbio.ro ⋅ 0257/218404

EVERBIO ECO Linte Roșie - un aliment bogat în proteine și minerale

EVERBIO ECO Linte Roșie - un aliment bogat în proteine și minerale

Deși mai puțin utilizată în gastronomia autohtonă, LINTEA ROȘIE este un produs cu multiple beneficii pentru sănătate. Extrem de ușor de gătit, aceasta poate sta la baza multor preparate delicioase precum: supă de linte, linte cu orez sau chiar pate de linte. Dacă te întrebi de ce ar trebui să integrezi lintea în dieta zilnică, răspunsul se găsește în lista lungă de vitamine și nutrienți pe care boabele de linte le conțin. Este vorba despre fibre, proteine și minerale precum fierul, zincul, magneziul, vitaminele B și acidul folic. 

Un lucru mult mai puțin cunoscut despre linte este că aceasta poate fi un substitut excelent în dieta vegană sau vegetariană. Lintea roșie se remarcă datorită dulceții și gustului asemănător cu cel al nucilor fiind o sursă bogată de proteine și fibre cu un conținut aproape identic cu cel al cărnii roșii, al cărnii de pui sau al peștelui. Acestea fiind spuse recomandarea de astăzi de la EVERBIO este o rețetă delicioasă de Linte cu orez, un preparat specific gastronomiei arabe, ideal pentru un prânz sau o cină rapidă. 


Linte cu orez   

Ingrediente (pentru 2 porții): 

- 100 g linte roșie

- 100 g orez -100 ml ulei vegetal

- 1 lingură ulei de măsline 

- 2 linguri făină 

- 2 cepe tăiate în rondele egale 

- 1 linguriță de coriandru 

- ½ linguriță scorțișoara 

- ½ linguriță curcuma (turmeric) 

- un praf de zahăr sare și piper după gust

 Mod de preparare 

Lintea se fierbe în apă timp de 15 minute, fără a fi lăsată să se înmoaie complet, timp în care putem pregăti orezul. Ceapa se amestecă cu făina și sarea pe o farfurie, după care se introduce într-o tigaie în care am încins uleiul. Scoate bucățile de ceapă pe un bol tapetat cu hârtie. După aceia prăjește ușor și semințele de coriandru, peste care poți adaugă uleiul de măsline, orezul, scorțișoara, curcuma, zahărul, sarea și piperul. Amestecă totul bine, apoi adaugă lintea, acoperă cu apă, și lasă întreg conținutul să mai fiarbă pentru aproximativ 20 de minute. În farfurie, rondelele de ceapă pregătite anterior vor fi adăugate deasupra orezului cu linte.   

Poți achiziționa cu ușurință EVERBIO ECO LINTE ROȘIE din shop-ul nostru online pe www.everbio.ro.


EVERBIO 

www.everbio.ro

B-DUL REVOLUȚIEI NR. 42 Arad

0257 218 404




Share: