Everbio ⋅ comenzi@everbio.ro ⋅ 0257/218404

Tocăniță de soia

Tocăniță de soia

Ingrediente

- 400g boabe de soia

- 1 ceapă mare

- 1 morcov

- 1 rădăcina de păstârnac

- 1 felie de țelina rădăcina

- 1 cană sos de roșii

- 1 ardei gras

- 1 ardei iute

- 400g ciuperci

- 1 frunză de dafin

- 20 ml ulei

- sare

- cimbru

- 1 leg.mărar


Mod de preparare

Soia spălată se pune într-un vas cu apă să se înmoaie de seara; a doua zi se scurge apa și se pune într-un vas cu apă caldă să fiarbă; după 30min, se scurge, boabele se clătesc sub jet de apa rece apoi se pun din nou la fiert cu apă caldă și frunza de dafin

Cat timp fierbe, într-o tigaie cu ulei încins, se călesc ciupercile feliate, după ce a scăzut apa din ele se adaugă restul legumelor curățate, spălate și tăiate cubulețe mici; se lasă 10 min cu capac, se adaugă apoi sosul de roșii, 1 lingurița rasă cu sare, iar după ce a scăzut se răstoarnă peste soia fiartă; se lasă pe foc până scade se adaugă la final puțin cimbru, se potrivește la gust, se adaugă o leg. mărar tocat.

Poftă bună!

Share: