Everbio ⋅ comenzi@everbio.ro ⋅ 0257/218404

Somon cu quinoa. Reţetă mediteraneeană

Somon cu quinoa. Reţetă mediteraneeană

Ingrediente


Pentru quinoa


- 1 cană quinoa

- sare

- 3/4 cană castraveți tăiați felii subțiri

- 1 cană roşii cheri tăiate pe jumătate 

- 1/4 cană ceapă roşie tocată fin

- 4 frunze de busuioc, tocate

- zeama de la o lămâie



Pentru somon


- sare

- piper

- 1 linguriță chimen

- 1/2 linguriță boia

- 4 fileuri de somon

- 8 felii de lămâie

- 1/4 cană pătrunjel toc


Mod de preparare


Într-o cratiță medie cu capac, pui o cană de quinoa, 2 căni de apă, puțină sare şi laşi să fiarbă. Acoperi şi dai focul un pic mai mic, lăsând-o la fiert 20 de minute sau urmezi instrucţiunile de pe ambalaj. 

Închizi focul şi laşi deoparte 5 minute, dupa care poți afâna cu o furculiță. Chiar înainte de a servi amesteci cu castraveţii, roşiile, cepa, busiocul şi zeama de lămâie. Între timp, prepari somonul. 

Într-un vas mai mic, amesteci sarea, piperul, chimenul şi boiaua. Pui foaie de copt sau ungi cu puțină grăsime o tigaie sau un vas termorezistent. Pui fileurile de pește în vas si condimentezi cu câte jumătate de linguriță din amestecul de condimente fiecare bucată de pește. Așază feliile de lămâie pe fiecare farfurie, lângă peşte. 

Laşi la cuptor, la foc mediu, timp de 8-10 minute, sau până când s-a pătruns carnea. Presari pătrunjel şi servești cu quinoa și felii de lămâie.


Share: