Everbio ⋅ comenzi@everbio.ro ⋅ 0257/218404

Tiramisu

Tiramisu

INGREDIENTE

  •  200 ml cafea tare
  •  40 ml coniac
  •  4 ouă
  •  50 g zahăr
  •  500 g mascarpone
  •  150 g pișcoturi
  •  2-3 linguri cacao


MOD DE PREPARARE

1. Se face cafeaua şi se lasă la răcit, apoi se pregătesc celelalte ingrediente. Între timp, se separă gălbenuşurile de albușuri în două vase și se pune zahărul peste gălbenuşuri. Cu ajutorul unui mixer, reglat la o viteză medie, se amestecă gălbenușurile cu zahărul.

2. Se mixează gălbenușurile cu zahărul circa 2 minute, până ce zahărul se dizolvă complet. Mascarpone se freacă până se înmoaie puţin şi se pune peste crema de gălbenuşuri. Cu ajutorul mixerului, se amestecă brânza mascarpone cu crema de gălbenuşuri. Amestecul se mixează 1 minut, până ce se obţine o cremă omogenă, cu aspect lucios.

3. Se mixează albuşurile circa 2 minute, până ce se obţine o spumă care se desprinde de vas. Peste crema de mascarpone şi gălbenuşuri se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă. Pişcoturile se înmoaie în siropul de cafea cu coniac şi se aşază într-o tavă, ca în imagine. Peste pişcoturi, se pune 1/2 din crema de mascarpone. Se adaugă încă un strat de pişcoturi.

4. Se întinde restul de cremă, iar deasupra se pre­sară cacao. Se pune la frigider cel puţin 3 ore.


Share: